Mint mindenkinek, nekünk is van egy történetünk!

A száraz tények azok, hogy vaskerekes, és gumikerekes járművek alkatrészeinek gyártásával, felújításával, és teljes gyártásával foglalkozunk már 1981 óta. De – mint mindenki másnak – nekünk is van egy ennél sokkal izgalmasabb, olyan történetünk amiből megismerhet minket, a száraz tényeken túl.

Tátra

A Tátra, a név, ami mindenkinek mond valamit. A villamos, amin mindenki utazott. A villamos, amelyiket a mi cégünk szerelt, szervizelt, és ehhez gyártottuk, szabványosítottuk, honosítottuk az elektromos alkatrészeket, már 1981-ben. A Tátrát jellegzetes hangját, azt, ahogy zörgött, zötykölődött csak imádni lehetett.
Valószínűleg a Tátra miatt tudott a cégünk bővülni így 1980-as években a BKV már nagyon sok feladatot adott nekünk.

Metró, HÉV, buszok, és fogaskerekű

A nyolcvanas évektől a BKV, és a MÁV is egyre több munkát adott nekünk. Ez volt az oka annak, hogy folyamatosan bővültünk, egyre rutinosabbak lettünk, egyre jobban értettünk a metróhoz (a régi orosz minden hibáját ismertük), a HÉV-hez és a buszokhoz is. Ahogy teltek az évek egyre több, és több alkatrészt gyártottunk (kontratorokat, réz érintkezőket, ívoltó szarukat, invertereket, sőt, motorokat is felújítottunk) honosítottunk, és váltottunk ki magyar gyártású olyan alkatrészre (például a Combino villamosok tükörbehajtóját) melyek hazánkban készültek, hazai munkaerővel, hazai alapanyagokból.

Kötelező szervizek, és a közelebbi kapcsolat.

A fejlődésünk megállíthatatlan volt: idővel mi végeztük a kötelező szervizeket. Pályázatokonindultunk, hogy bebizonyíthassuk azt, hogy egy kis helyi vállalkozás is képes először az ISO 9001:2000 majd az ISO 9001:2008 szabványnak megfelelő Minőségirányítási Rendszert bevezetni, és annak megfelelően dolgozni, kivitelezni és megfelelni a Magyar Szabványnak.
Mára hazánk egyik meghatározó vas- és gumikerekes járműveket javító, alkatrészeket gyártó cége vagyunk, de ez mind nem jöhetett volna létre a munkatársaink nélkül.